17. 10. 2010.

Punjeni patlidžan

punjeni patlidžan
Potrebno je:

Plavi patlidžan (koliko osoba toliko patlidžana)
Praziluk
Pečurke
Šargarepa
Paprike
Izdubljena sredina patlidžana
Bešamel sos

Priprema:

Iseći patlidžan po dužini, kašičicom izdubiti sredinu i sitno iseckati. Na ulju izdinstati iseckan praziluk dodati izrendanu šargarepu, sredinu patlidžana, sitno iseckanu crvenu papriku, pečurke i odmah pomeriti sa ringle.
Izdubljeni patlidžan poređati u tepsiju i puniti ih filom.
Preko napunjenih patlidžana sipajte bešamel sos ili stavite listiće kačkavalja. Zapeći u rerni oko 30 minuta.

Bešamel sos:

U šerpicu sipati ulje, kad se zagreje dodati kašiku brašna i dolivati mleka toliko da ima gustinu (kao puding), posoliti po sopstvenom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар